2011. január 18., kedd

Berlin fölött az ég

***SPOILER***

Az utóbbi időben sokszor emlitődnek a közelemben angyalok, sőt olyan meglepő megállapitást is hallottam, miszerint magam is az lennék. Talán ezért is kezdett el foglalkoztatni, hogy mit is csinálnak az angyalok manapság. Merthogy a teherbe esett szüzek értesitése egyre kevésbé gyakori feladat, lévén a mai világban alig maradtak fogamzóképes korú szüzek (noha néhányról azért tudok, aki igen meglepődne egy terhesség hirén :-) ).

A modern angyalok napi tevékenységeit számomra ez a film mutatja be legjobban. A két angyal megfigyeli az emberek világát. Észreveszi az egészen kicsi örömöket és bánatokat, és láthatatlanul - de olykor megérezhetően - kiséri kiválasztottait a nehéz helyzeteken keresztül. És mindeközben gyönyörködik a világ és az emberi élet apró szépségeiben. És olykor vágynak emberré lenni, hogy megtapasztalják azokat a szépségeket, amiket angyalként nem tudnak - a kávé izét, a testi érzéseket, egy gyengéd érintést.

A film szerint vannak angyalok, akik feladták angyal mivoltukat és halandó, de érző emberekké váltak. Ők azok, akik a legapróbb dolgokat is képesek csodának látni, és akik megérzik más angyalok láthatatlan jelenlétét. Akik számára egy ismeretlen ember arca is művészeti alkotás, amelyből egy egész sorsot olvashatnak ki. Akik minden körülmények között megőrzik a mosolyukat.

Ha meglenne a lehetőségem, ilyen angyal szeretnék lenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése