2021. január 19., kedd

Svindlerek a Grindren

 https://www.identitas.co/post/tobb-szazezer-forintnyi-osszeget-csaltak-ki-melegektol?fbclid=IwAR3KauxryBn7a8pQWjQbyRhSHXhagucRUYzk0FO3Cq5EGJmbQ7-qyxD7aG4

Amikor ezt a cikket posztolta valaki a Facebookon, lavinát indított el. Egy csomóan kezdtek el arról mesélni, hogyan próbálta őket vagy valaki mást kifosztani egy olyan srác, akit internetes társkeresőn ismertek meg. Engem nem is ez lepett meg, hiszen csalók mindenhol vannak - inkább az, hogy ezek a történetek eddig sosem kerültek elő. Egy indiai sztori kellett ahhoz, hogy a magyar melegek beismerjék, bizony itt is előfordul ilyesmi. Pedig ha ők maguk is bedőltek egy csalónak, akár csak egy rövid ideig, eszükbe juthatna: talán ez nem történik meg, ha gyakorlottabb ismerkedők elmesélik nekik, hogy érdemes erre figyelni.

Olyan hangok is voltak persze, akik az "aki hülye, haljon meg"-attitűdöt képviselték és vadul állították, hogy ők sose szopnának be ilyen kamu dumát. Az ő helyzetükben talán nem. De képzeljünk el egy pillanatra egy fiatal meleg srácot, aki csak nemrég fedezte fel szexuális irányultságát, senki magához hasonlót nem ismer a környezetében, pedig nagyon-nagyon vágyna egy megértő barátra vagy társra. Heteró környezete (vagyis eddig mindenki) folyamatosan bántotta, amiért más, mint ők. És akkor egyszer csak egy ismeretlen pasi a neten azt mondja: annyira szerelmes belé, hogy egy óceánon is átkelne érte. A srác Magyarországon nem ismer melegeket vagy csak nagyon keveset; talán az is felmerül benne, hogy ha ezt a lehetőséget hagyja elúszni, sose talál párt magának. És persze nagyon könnyű szerelembe esni valakivel, akit csak a neten keresztül ismerünk, ha már nagyon-nagyon szeretnénk szerelmesek lenni, ő pedig gyönyörű és kedves és szexi. 

Az eredeti cikk is hangsúlyozza: főleg olyan srácok estek áldozatul, akik kevés meleget ismernek. Azért lehet így, mert aki jobban beágyazott a meleg közösségbe, ahhoz eljutnak a tapasztaltabb melegek tanácsai. Épp ezért nagyon fontos, hogy ha ilyen vagy másfajta visszaélést, kihasználást tapasztalunk, azt ne elhallgassuk, hanem pont hogy figyelmeztessük erre a többieket is. Merthogy ezt jelentené a "közösség", vagymi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése