2014. március 21., péntek

XXXY

Kristi interszexuális, de sokáig nem tudta, hogy különbözik a többi lánytól, mert egyszerűen fogalma sem volt, hogy néz ki egy „szabályos” női nemi szerv. Igazából első nőkapcsolata során szembesült ezzel, és ennek kapcsán tudta meg azt is, hogy ő nem 100%-ban nőnek született.

Elég sokkoló, hogy egy huszonévesnek tűnő, lánynak nevelt amerikai interszexuális ne legyen képben a női testfelépítést illetően, de sajnos nem irreális. Amikor gimnazista koromban a nemi szerveket tanultuk biológiából, a tanár a mi tudásunkra próbált alapozni és minket kért, hogy soroljuk fel őket. A férfi nemi szerveket csak a lányok tudták, a női nemi szerveket senki. Az iskolai szexuális felvilágosítás jelenlegi állapotát nézve nem biztos, hogy a mostani tizenéveseknél jobb a helyzet: persze képeket nyilván láttak különböző filmekben és internetes oldalakon, de a testrészek elnevezésével és működésével nem biztos, hogy tisztában vannak. Az iskola pedig ideológiai maszlagot tömköd a fejükbe ahelyett, hogy saját testük működésével megismertetné őket.

Persze ha Kristi tudta volna, hogy a többi lánynak lyuk van a lába között és vaginában folytatódik, már kiskorától másnak érezte volna magát, tehát ilyen szempontból egy interszexnek jól jön az oktatási rendszer prüdériája. Egészen addig, amíg nem az amúgy is labilis tinédzserkorban szembesül a valósággal. Kristi a felismerés után öngyilkosságot kísérelt meg. Ha kiskorától fogva tisztában van azzal, hogy a teste különbözik más lányokétól (és persze megerősítik abban, hogy ettől ő nem csökkent értékű), megúszta volna ezt a traumát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése