2014. március 18., kedd

A csupasz turkáló és az örök fiatalság titka

http://www.telegraph.co.uk/science/steve-jones/9519462/This-ugly-little-creature-may-hold-the-key-to-the-fountain-of-youth.html

A cikkből kiderül, hogy a csupasz turkáló - akit nemrég egy szavazáson a világ legrondább állatának választottak, szerintem érdemtelenül - sokkal tovább él, mint a méretben hozzá hasonló állatok (pl. egerek): akár 30 évig is. Pedig nem mondhatnánk, hogy rendkívül egészségesen élne, épp ellenkezőleg: olyan gyökereket és más föld alatti részeket fogyaszt, amelyek egy csomó méreganyagot tartalmaznak. De pont ezért a szervezete ellenállóvá válik az ilyen anyagokkal szemben, és ezáltal nemcsak tovább él, de jobb egészségben is.

Világunk enyhén szólva rá van kattanva a higiéniára. Mindent folyton kimosunk és fertőtlenítünk, beoltatjuk magunkat mindenféle betegség ellen, és a tévéreklámok gusztustalan baktériumokkal riogatnak. Pedig már mások is megállapították, hogy pont azért válik egyre több gyerek (és felnőtt) allergiássá, mert nincsenek megfelelő mértékben kitéve természetes szennyező anyagoknak. Ha kicsit lazábban vehetnénk a dolgokat, élhetnénk jó egészségben és fiatalosan halálunkig, mint a csupasz turkáló.

Hacsak el nem kezdik szegénynek fertőtlenítőszerrel megmosni a kajáját az állatkertben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése