2021. augusztus 10., kedd

The Truth About Gay Animals

 https://www.youtube.com/watch?v=qqPVs4yX5x0&ab_channel=RealWild

***SPOILER***

Sajnos rögtön az elején spoilerezek és elárulom: Scott a film végére számtalan bizonyítékot talál arra, hogy vadon élő, más nemű egyedekhez hozzáférő állatoknál is előfordul a homoszexualitás. Ezen felbátorodva meglátogatja azt a brit ex-minisztert, aki annak idején a mostani magyar homofóbtörvény szoftabb változatában (amely tiltotta az iskolákban a homoszexuális életforma "reklámozását", bármit jelentsen is ez) fontos szerepet játszott. A miniszterasszony, nem túl lelkesen, végignézi a filmfelvételeket, de kitart amellett, hogy akármilyen természetes is a homoszexualitás, az iskolában ne beszéljünk róla, "a gyerekeknek nem kell ilyesmiről hallani."


(kép: Pinknews)

Most egy pillanatra tekintsünk el attól, hogy itt most megint a szexre redukáljuk a homoszexualitást (beleértve amúgy magát Scottot is, akinek a devonshire-i bácsi hiába meséli, hogy két hím hattyú közösen alapított családot, ő csak "akciót" akar látni), mert úgy érzem, megfogtuk a homofóbtörvény mögött rejlő attitűdök lényegét. Ez pedig nem más, mint a prüdéria. A szex az fúj, nem szabad róla beszélni, még kevésbé nézni, és legjobb, ha az ártatlan lelkű 18 éven aluliak nem is hallanak róla. (Az, hogy szóban forgó ártatlan lelkű 18 éven aluliak mégis hogyan viszik tovább felnőtt korukban a családi és nemzeti vérvonalat, ha soha nem hallanak a szexről, ezekben az emberekben nem merül fel.) A homoszexuális szexről pedig pláne nem lehet beszélni, hiszen míg a heteróknak ott van alibinek a gyereknemzés, a melegségre ezt már nem lehet ráhúzni, tehát mindenképpen be kellene ismerni, hogy a szex örömet okoz (mármint ideális esetben persze). Márpedig a szexuális élvezet, az aztán tényleg baromi nagy tabu.

Eddig még az volt az álláspont, hogy az iskolában lehet szexuális felvilágosítást tartani, de csak bizonyos szervezeteknek (nyilván azoknak, akik szép virágnyelven a párkapcsolat szépségeiről beszélnek, teljesen kihagyva a szex fizikai oldalát). Ez most már eljutott odáig, hogy az iskola semmi ilyesmit ne csináljon, majd elmagyarázzuk mi otthon a gyereknek. Pedig tapasztalatom szerint azok a szülők, akik tényleg elég lazák és felvilágosultak ahhoz, hogy érdemben tájékoztassák gyereküket a szexualitásról, kevésbé szokták bánni, ha az iskola teszi ugyanezt. Ja, és a szexualitást, főleg homoszexualitást említő könyveket jól be kell csomagolni, nehogy a gyerek meglásson bármit, ami a szexre utal. (Mondjuk továbbra sem látom, hogy például Gerald Durrell Korfu-könyveinek Réber László tervezte borítói hogyan ronthatnák meg a gyerekeket, hiszen semmi homo- és biszexualitás nem látható rajtuk. Ha valaki rájön, hogy a könyvekben viszont de, és lefóliázzák, szegény Réber László forog majd a sírjában. Én csakazértis ideteszem az egyik borító képét - akit zavar a könyvesbolti csomagolás, itt megnézheti és megmutathatja gyerekének is:)

Persze ez az egész teljesen fölösleges hisztéria, hiszen a gyerekek nem hülyék. Már egész fiatal korban tudják, mi az a szex - vagy (Déri János szavaival) "emeletes kutyákat" látnak a parkban, vagy más állatokat a tanyán vagy az állatkertben, és aki az interneten pornót keres, nagyon hamar talál. És azok a gyerekek, akik előtt senki nem mer a szexről beszélni, a tiltott gyümölcs vonzerejének köszönhetően fognak keresni. És persze a homoszexuális pornóra még inkább rá fognak keresni, ha az még inkább tabu. Az internetről aztán jól felvilágosodnak maguktól, és mikor a szülő kényszeredetten elkezd a madarakról és a méhekről szövegelni, ők azt fogják kérdezni, mi az a mélytorkozás és ököldugásnál milyen mélyre érdemes felnyúlni. Csak azt nem fogják kérdezni, hogy mi az egésznek az érzelmi oldala, hogy működik a kölcsönös beleegyezés, hogyan figyeljünk oda a másik igényeire, mert ezek a pornóban fel sem merülnek.

Szóval érdemes túllépni a prüdérián - nemcsak azért, mert nagyon sok ember szexuális és érzelmi életét nyomorítja meg, hanem azért is, mert a szex tabusításával azt érjük el, hogy a jövő nemzedékeire a kiüresedett, olykor agresszív és extrém szexuális élet lesz majd jellemző. Tényleg megéri ezt azért, hogy ne kelljen átlépnünk saját határainkat és "illetlen" dolgokról beszélnünk?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése