2015. március 30., hétfő

Baszódjál meg KDNP!

https://www.youtube.com/watch?v=8N63K0VzsNk&t=34

Ez a dalocska nem véletlenül tett szert nagy népszerűségre. A káromkodásoktól eltekintve az az igazán találó benne, hogy a benne bemutatott személy nem más, mint a FIDESZ/KDNP ideálpolgárja: keresztény, középosztálybeli, családos. Ő aztán tényleg megpróbál úgy élni, ahogy azt a keresztény kurzus elvárja, kenyérsütés stb.), de éppen ebben akadályozza meg a vasárnapi zárvatartás.

Persze nem szerencsés a dal üzenetét úgy értelmezni, hogy csak az a rendes ember, aki templomba jár, kenyeret süt és minimum 3 gyereke van, valószínűleg az alkotók se így gondolták. Arra viszont nagyon jól felhívja a figyelmet, hogy a jelenlegi politikai vezetők intézkedéseikkel saját szavazótáborukat is elidegenítik. A vasárnapi zárvatartást a közvélemény-kutatások szerint a lakosság 2/3-a ellenzi, márpedig a legutóbbi választások eredményei alapján ez legalább felerészben átfedi a FIDESZ szavazóit. Ahogyan a szurkolói kártyák bevezetése ellen tiltakozva pont a focirajongók bojkottálják a vadonatúj stadionokat, és pontosan azok a fiatalok menekülnek a röghöz kötés ellen külföldre, akiknek a munkájából tovább épülhetne az ország.

Túlzott optimizmus lenne azt gondolni, hogy ezzel megáll a sorozat. Viszont előbb-utóbb más csoportok is ráébrednek, hogy az általuk megválasztott pártok éppen az ő érdekeiket ássák alá-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése